WAT IS PPM?

Zowel het platte als het ronde PPM touw zijn net zoals het US-made Paracord een zeer sterk en lichtgewicht touw dat uitstekend geschikt is voor het maken van hondenlijnen. Ze verschillen van elkaar doordat het platte koord zonder kern gevlochten is, waardoor het zeer soepel is en er erg gemakkelijk lussen in kunnen worden gelegd. Het ronde koord is dan weer dubbel gevlochten rond een kern en lijkt in dat opzicht een stuk meer op ‘Paracord’, hoewel het bestaat uit polypropeen in plaats van nylon.

PPM koord heeft enkele kenmerken die het touw zeer aantrekkelijk maken als basisproduct voor hondenlijnen. Het koord is zacht en zeer licht  van gewicht, en ondanks dat het touw minder sterk is dan Paracord, voldoet het toch ruim voor de hondenwereld, ook voor grotere honden. Doordat het geen water absorbeert is het bestand tegen alle weersomstandigheden en is er geen gevaar voor schimmel. Verder is het koord zeer soepel, waardoor het eenvoudig op te bergen is in een jaszak of sweater.

Standaard gebruikt Ness voor jachtlijnen het platte PPM koord met een diameter van 8mm. Voor hals- en leibanden maken we standaard gebruik van 10mm rond PPM koord. Uiteraard gebruiken we steeds PPM touw van het hoogste kwaliteit dat volledig veilig is voor hond en mens (OEKO-TEX®).

 

KIES HIER JOUW IDEALE JACHTLIJN

 

KIES HIER JOUW KLEUREN VOOR EEN TOUWLIJN

Geen producten in de winkelwagen.